De Olijf-Pluk-Weken 2014

Wat hebben we heerlijk gegeten gisteravond, gevulde pasteitjes met kaas en groente – ‘kalitzoenakia’, gevulde tomaten en paprika’s – ‘jemista’ en gebakken stukjes kip – ‘kotopoelo tiganito’ en na een Griekse sinaasappel cake – ‘rewani’. Alles samen klaargemaakt onder leiding van Maria(Selana – Potamos).

Het was ook een welverdiende maaltijd na weer heel veel olijven te hebben geplukt. Wat weer een geweldige groep enthousiastelingen. Vanmiddag was de kroon op hun ‘werk’: naar de olijfpers! En natuurlijk direct de verse olijfolie proeven.
Anita

Share
Boekenlegger op de permalink.

2 Comments

  1. Anita (anitaeengriekseiland.nl)
    Sunday, November 9, 2014, 01:12 PM
    Gisteravond heeft deze groep 600 kilo olijven naar de pers gebracht. Wat een kanjers. Het moet gezegd dat er ca 125 kilo olijven van de vorige groep is toegevoegd…Kortom het all over record in al die jaren blijft op naam staan van de plukkers in de eerste plukweek van 2014. In totaal 645 kilo olijven met 8 personen. Dat is goed voor ca 130 liter olijfolie.

    Anita

  2. Anita (anitaeengriekseiland.nl)
    Sunday, November 9, 2014, 03:14 PM
    maar we plukken de komende weken nog even door…wie weet wat er nog gaat gebeuren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *